4/24/2007

Socialt entreprenörskap- bok på gång

Snart är det bok på gång. Jag och Maja Brisvall håller på för fullt med att färdigställa vår bok, Aktivist Entreprenörerna, med undertiteln Starta företag och Rädda världen. En bok om socialt entreprenörskap, en trend som blommar för fullt i UK och US men som precis börjar växa i Sverige.
Socialt entreprenörskap innebär att man genom sitt företag arbetar för att göra en insats i samhället. Att använda företagsformen för att driva en idé som är affärsmässig men också innebär något bra för hela samhället.
På så vis suddar man ut den klassiska gränsdragningen mellan företagande och samhälle. Vår gamla fördom om att företag är de onda och stat/samhälle/organisationer är de goda luckras upp. Jag skrev om detta i Attention förra våren. Men nu är det alltså dags för boken, som kommer ut i höst på Bookhouse Publishing.

http://www.ashoka.org/

2 comments:

Anonymous said...

Ser fram emot boken! Socialt entreprenörskap är förvisso inget nytt, vare sig i Sverige eller resten av världen, men det är ett kärt barn som förtjänar många namn. Ett initiativ som jag själv är med och drar igång är gopark.se som är ett nationellt nätverk där fokus är på ungdomar, aktiviteter och socialt entreprenörskap.

I ett nationellt nätverk får ungdomar stöd och verktyg för att skapa egna webspace kring sina intressen, utveckla sina idéer och nå ut med sina projekt. De får inspiration och knyter kontakter via nätet för att utvecklas vidare till sociala entreprenörer. I höst kommer gopark att samarbeta med Ashoka och Generation V för att tillgängliggöra en massa samlad kunskap, verktyg och nätverk som redan byggts upp. Det blir en mycket spännande utveckling, häng gärna på!

Andreas Sidkvist said...

Jag vill gärna läsa din bok! Jag har startat en kampanj som heter RäddaVärlden.nu som handlar om att motivera och inspirera människor att agera för en hållbar utveckling.
Att starta ett världräddarföretag är ju verkligen något som jag kan uppmana alla som har skrivit upp sig på hemsidan att göra!